’) ?>

Wydarzenia Search and Views Navigation
sierpień 2025
Warsztaty serowarskie i chlebowe na Śląsku
Zapraszamy serdecznie na warsztaty serowarsko-chlebowe do Jury Krakowsko Częstochowskiej. Nasze warsztaty to dwudniowy, intensywny kurs warzenia serów podpuszczkowych, dojrzewających. W tym czasie poznacie sekrety wytwarzania podstawowych serów a pozyskana wiedza pozwoli samodzielnie wytwarzać znane sery, a nawet tworzyć własne serowe kompozycje. Pierwszy dzień warsztatów rozpoczniemy od wspólnego zrobienia sera w typie korycińskiego. Potem już samodzielnie, przy dwuosobowych stanowiskach będziecie warzyć własne sery. Pierwszy będzie tzw. ser żuławski. Pierwszy dzień warsztatów ukoronujemy zrobieniem goudy i domowej fety. Jeśli wystarczy czasu (…
Dowiedz się więcej »wrzesień 2025
Warsztaty serowarskie na Lubelszczyźnie
Zapraszamy na warsztaty serowarsko-chlebowedo Dworku Przepiórka w Wilkowie , 10 km od Kazimierza Dolnego nad Wisłą. Nasze warsztaty to dwudniowy, intensywny kurs warzenia serów. W tym czasie poznasz sekrety wytwarzania podstawowych serów a pozyskana wiedza pozwoli już samodzielnie wytwarzać znane sery a nawet tworzyć własne serowe kompozycje. Pierwszy dzień warsztatów rozpoczniemy od wspólnego zrobienia sera w typie korycińskiego, czyli po prostu klasycznego sera podpuszczkowego. Potem już samodzielnie, przy dwuosobowych stanowiskach będziemy warzyć sery. Pierwszy będzie tzw. ser żuławski. Potem zrobimy…
Dowiedz się więcej »listopad 2025
Warsztaty serowarskie w Wielkopolsce
Zapraszamy na warsztaty serowarsko-chlebowedo Puszczykowa niedaleko Poznania do Ośrodka Szkoleniowego Lasów Państwowych Nasze warsztaty to dwudniowy, intensywny kurs warzenia serów. W tym czasie poznasz sekrety wytwarzania podstawowych serów a pozyskana wiedza pozwoli już samodzielnie wytwarzać znane sery a nawet tworzyć własne serowe kompozycje. Pierwszy dzień warsztatów rozpoczniemy od wspólnego zrobienia sera w typie korycińskiego, czyli po prostu klasycznego sera podpuszczkowego. Potem już samodzielnie, przy dwuosobowych stanowiskach będziemy warzyć sery. Pierwszy będzie tzw. ser żuławski. Potem zrobimy fetę i ricottę. Pierwszy…
Dowiedz się więcej »