Zapraszamy serdecznie na Warsztaty Serowarskie II Stopnia w Koniakowie. Warsztaty dedykowane są osobom, które uczestniczyły w kursie podstawowym lub mają już pewne doświadczenie w serowarstwie. Szczegółowy program zajęć ustalany jest z uczestnikami, w zależności od ich potrzeb.
Program ramowy:
– mikrobiologia i biochemia sera
-coś jest nie tak, czyli najczęściej występujące problemy podczas wytwarzania serów oraz ich dojrzewania, omówienie przyczyn i sposobów zapobiegania problemom.
– zakwasy robocze
– rolada ustrzycka lub halumi
– ser tylżycki lub cheddar
– gorgonzola lub lazur
– sery włoskie – caciotta, parmezan, pecorino
– serki kwasowo -podpuszczkowe
– kaszkawał
Koszt warsztatów z noclegiem i wyżywieniem 1090 zł. Cena noclegu z wyżywieniem 240 zł.
Warunkiem rezerwacji miejsca jest wpłata opłaty rezerwacyjnej w wysokości 250 zł od osoby.
Uwaga:
Nigdy nie łączymy obcych sobie mężczyzn i kobiet w jednym pokoju. Nocleg będzie w Willi pod Lipami lub w innym, pobliskim pensjonacie – będzie w rezerwacją noclegów zajmujemy się w ramach organizacji warsztatów.
Jeżeli jesteś zainteresowany prosimy o maila na adres: siedliskopodlipami@gmail.com – zwrotnie wyślemy Ci formularz zgłoszeniowy i dane do wpłaty opłaty rezerwacyjnej.
Warsztaty poprowadzi Joanna Włodarska, twórca Akademii Siedliska pod Lipami, serowar i specjalistka od wypieku chleba na zakwasie, dziennikarka kulinarna, szefowa kuchni, autorka podręczników „Jak zrobić ser w domu” oraz „Samowystarczalni w domu i ogrodzie”.
Nie pasuje ci miejsce lub termin? Sprawdź terminy innych warsztatów.
Nasze kalendarium:
www.akademiasiedliska.pl
Kontakt:
Joanna Włodarska
505-061-237
siedliskopodlipami@gmail.com
Strona internetowa Willi pod Lipami:
https://web.facebook.com/willapodlipami/
Opinie o obiekcie:
https://www.airbnb.pl/rooms/16774915?guests=1&adults=1
#warsztatyserowarskie , #akademiasiedliska, #sery , #przepisy